HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Φάκελος για κατασκευή Nηπιαγωγείου – Ολος ο σχεδιασμός

Άμεσα ανακλαστικά επιδεικνύει η δημοτική αρχή Καλαβρύτων, η οποία μετά την πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς τους δήμους να χρ...



Άμεσα ανακλαστικά επιδεικνύει η δημοτική αρχή Καλαβρύτων, η οποία μετά την πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς τους δήμους να χρηματοδοτηθούν προτάσεις για εκσυγχρονισμό σχολικών εγκαταστάσεών τους, καταθέτει μελέτη για την κατασκευή νηπιαγωγείου στη πόλη.
Με τη χρηματοδότηση ύψους 9,58 εκ. ευρώ με πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, επιδιώκεται η κάλυψη των αναγκών για βελτίωση των κτιριακών υποδομών και δίνεται έμφαση στην ολοκλήρωση και αναβάθμιση σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών προσχολικής εκπαίδευσης, όπως νηπιαγωγεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή Παιδείας του Δήμου έχει έτοιμη μελέτη για την κατασκευή κτιρίου, δίπλα από το δημοτικό σχολείο, όπου υπάρχει χώρος στο οικόπεδο και υπόλοιπο δόμησης για να κατασκευαστεί νέο νηπιαγωγείο.
Η μελέτη, που έχει προϋπολογισμό 1.350.000 ευρώ, περιγράφει τις ανάγκες της κατασκευής του σχολείου για λόγους αποσυμφόρησης, ενώ στη μελέτη συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή αίθουσας σίτισης που θα εξυπηρετεί τους μαθητές.
Στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο, φέτος, φιλοξενούνται το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, το Ειδικό Δημοτικό Καλαβρύτων και το Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων και συνολικά μιλάμε για περίπου 250 μαθητές, κάτι που δείχνει την αναγκαιότητα για την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου.
Το θέμα επιμελείται και τρέχει ο Βασίλης Κουτρουλάκης, πρόεδρος δημοτικής επιτροπής Παιδείας ο οποίος μίλησε στην «Πελοπόννησο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.