HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα ντοκιμαντέρ για το NBA που πρέπει να δείτε πριν την έναρξη της σεζόν

Η εμφάνιση του Starting 5 (στα Ελληνικά «Αρχική Πεντάδα») στο μενού του Netflix, μας θύμισε πως σε 15 περίπου ημέρες θα ξεκινήσει η νέα σεζό...



Η εμφάνιση του Starting 5 (στα Ελληνικά «Αρχική Πεντάδα») στο μενού του Netflix, μας θύμισε πως σε 15 περίπου ημέρες θα ξεκινήσει η νέα σεζόν του NBA. Για πολλούς αυτό σημαίνει επιστροφή στο καθημερινό κουπόνι στοιχήματος και στο ξενύχτι, ενώ για άλλους απλά μια ευκαιρία για να δουν τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στο συγκεκριμένο σπορ. 
Όμως, για πολλούς το NBA είναι κάτι παραπάνω από το μοντέρνο υπερθέαμα και το μάρκετινγκ. Είναι μια νοσταλγία για τις παλιές σκληρές εποχές που έχουν χαρίσει στιγμές που έμειναν για πάντα στην ιστορία του αθλήματος. Και που πλέον μόνο ο Lebron James και ο Stephen Curry φαίνονται να πρεσβεύουν. Δεν υπάρχει καλύτερο χρονικό σημείο στη σεζόν για να δούμε (ή καλύτερα για να ξαναδούμε) μερικά ντοκιμαντέρ που μας καθήλωσαν τα τελευταία χρόνια. 
ESPN 30 for 30: Once brothers
Οι περισσότερες λίστες με εκπομπές για το NBA ξεκινούν με το Last Dance. Γιατί μιλάει για το Michael Jordan και μια από τις μεγαλύτερες μπασκετικές δυναστείες στη σύγχρονη εποχή του NBA. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να προτείνουμε κάτι που πιθανότατα έχετε δει ήδη. Άλλωστε, για εμάς το Once Brothers θα είναι πάντα το ντοκιμαντέρ που θα βλέπουμε στην αρχή της σεζόν. Και όχι μόνο τότε.
Η ιστορία της φιλίας και του τσακωμού του Ντράζεν Πέτροβιτς με τον Βλάντε Ντίβατς, ειπωμένη από την οπτική του Σέρβου σέντερ. Μια ώρα με πολύ μπάσκετ, πολιτική, κοινωνικές προεκτάσεις και ανθρώπινες σχέσεις. Μια σχετικά άγνωστη υπόθεση, που αν είχε συμβεί στις μέρες μας θα είχε γίνει πρώτο θέμα στα social. Επειδή όμως δεν έγινε, καθώς τα γεγονότα έλαβαν χώρα τη δεκαετία του 1990, σας προτρέπουμε να το δείτε όπου το βρείτε διαθέσιμο. Και μετά θα θέλετε και σεις να το ξαναδείτε. 
Untold: Malice at the Palace
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η σειρά αθλητικών ιστοριών του Netflix με το όνομα Untold (στα Ελληνικά «Άγνωστες Πτυχές») έχει περάσει κάπως στα αζήτητα. Όλοι κουβεντιάζουν για το Last Dance και το 30 for 30, όμως το Untold έχει προσφέρει ορισμένα διαμάντια. Το Malice at the Palace μας θυμίζει το επικό «ξύλο» που έπεσε στο Detroit ένα βράδυ του 2004. Στον αγώνα μεταξύ Pistons και Pacers βγήκαν στη φόρα τα νεύρα και το μακρύ παρασκήνιο της διαμάχης των αθλητών των δύο ομάδων. Κερασάκι στην τούρτα οι εξαιρετικές αφηγήσεις του Jermaine O’Neal, του Donnie Walsh, του Reggie Miller και πολλών ακόμα πρωταγωνιστών του επεισοδίου. Αν είναι ένα ντοκιμαντέρ που θα σας βάλει στο κλίμα της έναρξης της σεζόν, τότε σίγουρα είναι αυτό. 
Legacy: The True Story of the Los Angeles Lakers
Αν το Disney+ είχε πράξει το ίδιο με το ESPN, είχε δώσει δηλαδή δικαίωμα προβολής του Legacy στο Netflix, τότε ίσως θα μιλούσαμε και γιαυτό με τον ίδιο θαυμασμό με τον οποίον μιλάμε για το Last Dance. Κανείς δεν έχει κάνει πιο διεξοδική έρευνα και παραγωγή για το μεγαλύτερο franchise της σύγχρονης ιστορίας του NBA από ότι οι παραγωγοί του The True Story of the Los Angeles Lakers. Βέβαια, σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως στην παραγωγή συμμετείχαν μέλη της οικογενείας Buss, η οποία έφερε τους Λιμνανθρώπους στη θέση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Δεν θα γράψουμε περισσότερα. Δείτε το για να καταλάβετε γιατί κέρδισε το EMMY καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2022. 
Αφήσαμε για το τέλος μια ακόμα υποτιμημένη σειρά. Και σχετικά άγνωστη. Παρόλο που θα τη βρείτε δωρεάν στο ίντερνετ (στο Dailymotion). Ο κανόνας για τους μπασκετικούς λέει πως οτιδήποτε έχει αναφορά σε Shawn Kemp και Bill Laimbeer το βλέπουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί τα θέματα του Uninterrupted. Υπάρχουν 8 επεισόδια, όλα δωρεάν αν τα ψάξετε, που γυρίζουν το χρόνο πίσω. Για τους πιο νέους είναι χρήσιμα, ώστε να δουν το παλιό σκληροπυρηνικό NBA. Για τους σημερινούς 40άρηδες και 50άρηδες είναι νοσταλγικό, αφού θα δουν σκηνές από κάμερες χωρίς High – Definition και άμυνες στα όρια του επικίνδυνου. Είναι αναμφίβολα ένα άριστο ξεκίνημα στη σεζόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.