HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παγκόσμια Ημέρα Γεωποικιλότητας στο Εθνικό και Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Χελμού-Βουραϊκού

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού και Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ, με αφορμή τον αγώνα ορει...



Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού και Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ, με αφορμή τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας Helmos Mountain Biking Project- Helmos Enduro 2024, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Γεωποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο και Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Χελμού-Βουραϊκού!
Ομάδα συμμετεχόντων, αφού ενημερώθηκε για τη στενή σχέση της βιοποικιλότητας με τη γεωποικιλότητα στο όρος Χελμός, είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια μοναδική βόλτα με τα ποδήλατα της Μονάδας Διαχείρισης γύρω από τον μαγευτικό Ξερόκαμπο. Μέσα από αυτή την εμπειρία, οι ποδηλάτες ανακάλυψαν την αξία της προστασίας αυτών των μοναδικών οικοσυστημάτων.
Το Helmos Mountain Biking Project δεν είναι μόνο μια αθλητική διοργάνωση, αλλά και μια ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης του Εθνικού Πάρκου και Γεωπάρκου Χελμού-Βουραϊκού μέσω του εναλλακτικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτού του εγχειρήματος, φιλοξενήθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ο τελευταίος αγώνας του κυπέλλου ορεινής ποδηλασίας Enduro Greek Series, με πλούσιο πρόγραμμα, εντυπωσιακά τοπία και παράλληλες δραστηριότητες. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος συμμετεχόντων και θεατών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη φήμη της περιοχής των Καλαβρύτων ως κορυφαίου προορισμού για ορεινή ποδηλασία και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.