Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά ο Αγώνας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Την διοργάνωση είχαν από κοινού, ...
Γιώργος Τζελίλης
Ο Γιώργος Τζελίλης υπηρετεί ως αξιωματικός στον Πολεμικό Ναυτικό και είναι παντρεμένος με την Αργυρώ και έχουν μία κόρη, την Σοφία (2002). Κατέκτησε τρία ασημένια μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας το 1999 και δύο χρόνια αργότερα πήρε δύο ασημένια κι ένα χάλκινο στην αντίστοιχη διοργάνωση της Αττάλειας. Συνολικά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχει στη συλλογή του 8 ασημένια 5 χάλκινα και σε Ευρωπαϊκά 3 ασημένιο-4 χάλκινα. Το 1996 στην Ατλάντα ήταν 4ος Ολυμπιονίκης. Δεν μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ και της Αθήνας λόγω τραυματισμού. Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2004.
Βαλέριος Λεωνίδης
Ο Βαλέριος Λεωνίδης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο το 1996 στην Ατλάντα στην κατηγορία των 64 κιλών ενώ 4 χρόνια νωρίτερα στην Βαρκελώνη αναδείχτηκε πέμπτος ολυμπιονίκης πετυχαίνοντας την ίδια επίδοση με τον χάλκινο νικητή, ο οποίος ήταν ελαφρύτερος σε σωματικό βάρος. Άρχισε τον αθλητισμό το 1977 με την ενόργανη γυμναστική. Ήταν μέλος των εθνικών ομάδων άρσης βαρών της Σοβιετικής Ένωσης από το 1982 μέχρι το 1990. Το 1994 αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς στο δημοψήφισμα του ΠΣΑΤ. Είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής και Υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι παντρεμένος με την Μόνικα από την Τσεχία και έχουν δύο αγόρια τον Βίκτορα (1996) και τον Πάτρικ (1998). Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2004.
Γιάννης Κούρος
Το όνομά του είναι συνώνυμο όχι μόνο των υπεραποστάσεων και των δρόμων. Οο Γιάννης Κούρος, ένας από τους κορυφαίους δρομείς υπεραποστάσεων στα παγκόσμια χρονικά. Την περίοδο που μεσουρανούσε στο παγκόσμιο στερέωμα, σε κάθε του αγώνα, κέρδιζε τον θαυμασμό όλων και σήμερα, έχει κερδίσει τον σεβασμό κάθε ενός που ασχολείται με τον αθλητισμό, ακόμα και ως απλός θεατής. Διότι, όλοι ανεξαιρέτως, αναγνωρίζουν την ψυχική και διανοητική ανωτερότητά του – ακόμα και αν το σώμα του, πολλές φορές, δεν την «έφτανε».
Ο άθλος της Νέας Υόρκης που έκανε τον «Έλληνα» γνωστό σε όλη τη Γη. Όπως λέει ο ίδιος:
«Το πιο σημαντικό αγωνιστικό γεγονός για την καριέρα μου και τη ζωή μου ήταν το εξαήμερο της Νέας Υόρκης που έκανα το 1984, όπου κατέρριψα 16 παγκόσμια ρεκόρ τα οποία δεν είχαν καταρριφθεί από το 1888, δηλαδή επί 100 χρόνια περίπου. Και αυτό άνοιξε το δρόμο σε περαιτέρω προσκλήσεις και άλλες διαδρομές. Αλλά αυτό ήταν το πιο σημαντικό που θεωρώ ως εφαλτήριο της μετέπειτα καριέρας μου».
Σπύρος Ανδριόπουλος
Ο Σπύρος Ανδριόπουλος από το Λειβάρτζι Καλαβρύτων, γεννήθηκε στην Πάτρα την 1η Αυγούστου 1962. Ξεκίνησε την ενασχόληση με τον στίβο σε ηλικία 19 ετών. Το 1988 στον Μαραθώνιο του Βερολίνου κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ Μαραθωνίου με 2.12.04. Στις μεγάλες αποστάσεις και τον Μαραθώνιο συνολικά έχει κατακτήσει 11 τίτλους από το 1984 ως το 1991. Ήταν Πανελληνιονίκης Μαραθωνίου το 1994 και το 1997. Το 1987 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης ήταν έβδομος στα 10.000μ., καταρρίπτοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ με 28.07.17. Την ίδια χρονιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαραθωνίου της Σεούλ ήταν 12ος με 2.14.19. Έχει σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ, είναι Πλοίαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και Διοικητής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.