HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
Breaking News

Καλάβρυτα: "Οι Ηλίθιοι" από τον θεατρικό όμιλο "Πάνος Μίχος" - Εξαιρετικές ερμηνείες, χιούμορ και νοήματα επί σκηνής (ΦΩΤΟ)

Το εξαιρετικό θεατρικό έργο "Οι Ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον ανέβασε ο θεατρικός όμιλος Καλαβρύτων "Πάνος Μίχος" και σήμερα,...

Το εξαιρετικό θεατρικό έργο "Οι Ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον ανέβασε ο θεατρικός όμιλος Καλαβρύτων "Πάνος Μίχος" και σήμερα, 4 Απριλίου, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, το κοινό απόλαυσε μοναδικές ερμηνείες πλαισιωμένες από εξαιρετικά σκηνικά και μουσική.  
Βρισκόμαστε στα 1890, στο Κουλιέντσικοφ, ένα χωριουδάκι της Ουκρανίας. Οι κάτοικοι, όμως, του Κουλιέντσικοφ έχουν μια ιδιαιτερότητα: είναι καταδικασμένοι να είναι ηλίθιοι από τη μέρα που γεννιούνται εξαιτίας μιας κατάρας που έριξε πάνω τους ένας μοχθηρός κόμης, πριν από διακόσια χρόνια! Ένας νέος και φιλόδοξος δάσκαλος που έρχεται στο χωριό, ο Λέων Στεπάνοβιτς Τολτίσνσκυ, «εισβάλλει» σε έναν παράλογο και αλλόκοτο γι’ αυτόν - και για εμάς - κόσμο και προσπαθεί απεγνωσμένα να επικοινωνήσει με αυτόν. Για τον Λέων τίποτα δεν είναι εύκολο, αφού τα πρόσωπα και τα γεγονότα για τον δικό του κόσμο δεν έχουν καμία λογική! Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν ο Λέων ερωτεύεται τη Σοφία, μία νεαρή κοπέλα η οποία είναι, επίσης, θύμα της κατάρας. Θα τα καταφέρει να σπάσει την τρομερή κατάρα και να σώσει αυτό το μικρό χωριουδάκι ή θα πέσει και ο ίδιος θύμα της; Σε αυτήν την τρελή κωμωδία όλα μπορούν να συμβούν… και συμβαίνουν!

Μέσα από τις χιουμοριστικές καταστάσεις προκύπτουν πολλά και σοβαρά ερωτηματικά: ποια είναι τα όρια ανάμεσα στην ηλιθιότητα και την «εξυπνάδα», την άγνοια και τη «μόρφωση» που πρεσβεύει ο σύγχρονος πολιτισμός μας; Ποια είναι η ουσία της εκπαίδευσης, της στοχευμένης και επιλεκτικής γνώσης; Μας οδηγεί άραγε στην ευτυχία ή μας κάνει ένα ακόμα γρανάζι στον αιώνα της υπερπληροφόρησης; Και ο έρωτας; Υπάρχει πραγματικά ή χάνεται στην προσπάθεια της «μόρφωσης» να καταστρέφει τα όνειρα και τη δημιουργικότητα;

Ημέρες παραστάσεων:
2 Απρίλη για τα σχολεία
4 Απρίλη }
5 Απρίλη } για το κοινό στις 20:00
6 Απρίλη }
7 Απρίλη }
Την Τρίτη 8 Απρίλη για το Καλλιμανοπούλειο διακονικό κέντρο και την Δευτέρα για το κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων Καλαβρύτων "Ε.Ε.Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.