HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανοιχτή επιστολή του Αλέξη Λεχουρίτη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγ. Αλεξόπουλο

Προς τον  κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Αντιπεριφερειάρχη  Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος Αγαπητέ κ. Αντιπεριφερειάρχη θα ήθελα να σας ε...


Προς τον
 κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο.
Αντιπεριφερειάρχη  Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος

Αγαπητέ κ. Αντιπεριφερειάρχη θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας ,αν και με την πείρα που έχετε από τον Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι περιττό .
Πριν δυο μέρες (25/01/2011) όπως θα γνωρίζετε από την θέση (Πολιτική Προστασία Περιφέρειας)στην οποία σας έχει αναθέσει ο κ. Περιφερειάρχης στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων είχαμε χιονόπτωση.
Όπως ήταν φυσικό ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο περιφέρειας κατέβαλε προσπάθειες, ώστε να γίνει ο εκχιονισμός στο δίκτυο που ενώνει τα Καλάβρυτα με την πρωτεύουσα του νομού μας και την Ε.Ο Πατρών –Αθηνών σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Αν όμως με το προχτεσινό χιόνι ο εκχιονισμός για την επαρχιακή οδό Πούντας-Καλαβρύτων διήρκησε τόσες ώρες, με αντίξοες καιρικές συνθήκες φαντάζομαι πως οι χειριστές των μηχανημάτων θα χρειαστούν όλο το φώς της ημέρας! Ο δρόμος αυτός έχει μήκος 32χιλιόμετρα, προχτές εκχιονισμό χρειάζονταν τα 20χιλιόμετρα …αυτά τα 20χιλιόμετρα δόθηκαν στην κυκλοφορία στις 10:30π.μ.
Τέτοιοι χρόνοι χρειάζονταν την εποχή της δεκαετίας του ’80.Στις 25/01/2011 ακυρώθηκαν τα δρομολογημένα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Πάτρα και Αθήνα, με ότι συνέπειες είχε αυτό για τους συμπολίτες μου.
Αγαπητέ κ. Αντιπεριφερειάρχη από την εμπειρία που έχετε, καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν λειτούργησε σωστά. Το τι είναι αυτό θα σας το πω ποιο κάτω.
Σήμερα (27/01/2011) και ώρα 10:00πμ για προσωπικούς μου λόγους ,διένυσα αυτά τα 32χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα έως τον κόμβο της Ε. Ο. Πατρών –Αθηνών. Η κατάσταση στην πιο πάνω επαρχιακή οδό (αυτή είναι η πύλη των Καλαβρύτων για τους τουρίστες από Αθήνα)ήταν γεμάτη από πέτρες( σε περίοδο παγετού πέφτουν στο οδόστρωμα). Όπως θα έκανε κάθε Καλαβρυτινός, προσπάθησα όσο μπορούσα να τις απομακρύνω από το οδόστρωμα για να μην προκληθεί ζημία σε διερχόμενο αυτοκίνητο(και αναθεματίζει την ώρα που επέλεξε να έρθει στην πόλη μας). Εδώ πρέπει να σας κάνω γνωστό ότι συνάντησα φορτηγό της Περιφέρειας το οποίο έκανε αποπαγωποιίση του οδοστρώματος. Μέχρι εδώ όλα καλά …
Από εδώ και μετά είναι τα κωμικοτραγικά. Με την επιστροφή μου κατά ώρα 15:00μ.μ. συνάντησα συνοδευτικό όχημα της Περιφέρειας και φορτωτή με λεπίδα εκχιονισμού με αλυσίδες στα ελαστικά να κατευθύνεται από τα Καλάβρυτα προς τον κόμβο της Ε. Ο. Πατρών –Αθηνών. Όταν έφθασα στα σημεία 17ο χιλιόμετρο και 15ο χιλιόμετρο και είδα τις πέτρες περισσότερες από ότι ήταν το πρωί …είπα δεν πάει άλλο … κάποιοι έχουν βαλθεί φέτος με αυτήν την οικονομική κρίση να σαμποτάρουν τα Καλάβρυτα.
Τι άλλο να σκεφτόμουν;
Ότι δεν έχετε δώσει οδηγίες (όταν συναντούν πέτρες στο οδόστρωμα, να τις απομακρύνουν) στους χειριστές των μηχανημάτων;
Ότι οι χειριστές είναι νέοι και δεν έχουν την εμπειρία;
Ότι σκέφτονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι;
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη για να μην σκέφτομαι κακόβουλα κάθε φορά που θα χρειάζεται να δικαιολογήσω παρόμοια περιστατικά, θα σας παρά καλέσω, να επιστήσετε την προσοχή των υφισταμένων σας στο έργο που προσφέρουν, διότι κάθε ζημιά που θα προκληθεί σε όχημα και επιβαίνοντες θα κληθεί η Π. Δ. Ελλάδος να την αποζημιώσει …
θα δυσφημιστούν τα Καλάβρυτα …και στις δυο παρά πάνω περιπτώσεις η ζημιά θα είναι εις βάρος μου!
Σαν φορολογούμενος πολίτης και σαν κάτοικος των Καλαβρύτων.
Κάτι τελευταίο διότι δεν θέλω να σπαταλάω τον πολύτιμο χρόνο σας.
Τα προηγούμενα χρόνια η Πολιτική Προστασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας τέτοιες εποχές είχε στα Καλάβρυτα μηχάνημα (γκρέ’ι’ντερ-διαμορφωτή γαιών) για να χρησιμοποιείτε από τις πρώτες πρωινές ώρες και όχι να έρχεται (όπως τώρα) από την Πάτρα στις 07:00πμ …στις 08:00πμ στον κόμβο τις Πούντας και στις 10:30πμ στα Καλάβρυτα.
Επειδή με την πορεία σας στον Α' βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης μας είχατε συνηθίσει σε άμεσες λύσεις, ελπίζω πως δεν θα μας απογοητεύσετε τώρα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση
Αλέξης Λεχουρίτης

6 σχόλια

  1. Αγαπητέ Αλέξη
    Είναι καλό να ενημερώνονται οι κρατικές ή οι αυτοδιοικητικές Αρχές για ζήτηματα της ευθύνης τους και απο την αποψη αυτή βρίσκω θετική και σωστή την επιστολή σου . Υπάρχει όμως και ένα τυπικό θέμα που που θα έπρεπε να σε απασχολήσει . Συμβαίνει να είσαι υπάλληλος του Δήμου Καλαβρύτων και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην Πολιτική Προστασία. Εχεις λοιπόν το υπηρεσιακό καθήκον να ενημερώσεις εγγράφως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο , ωστε αυτοί να αποταθούν στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας. Μπορεί και να το έκανες και να μην το ξέρω. Αν όμως προηγουμένως έδωσες γραπτή αναφορά , τότε περιττευουν " οι ανοικτές επιστολές ", διότι στην συγκεκριμένη περίπτωση προηγείται η ιδιοτητα σου του δημοτικού υπαλλήλου και επεται αυτή του πολίτη εκτός άν , όπως μπορώ να φαντασθώ , ο κ. Δήμαρχος αποφεύγει να ασχοληθεί με θέματα πολιτικής προστασίας .
    ΤΑΚΗΣ Ι ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ.Τάκη την επιστολή μου την υπογράφω σαν απλώς πολίτης,σαν Έλληνας μισθωτός(φορολογούμενος) που γνωρίζει τις υποχρεώσεις του προς το κράτος στο οποίο ζει και από το οποίο έχει απαιτήσεις.
    Το αν ο κ.Δήμαρχος ασχολείται με θέματα πολιτικής προστασίας,πιστεύω να το διαπιστώσατε στη χιονόπτωση της 25ης Φεβρουαρίου 2011.Σαν πολίτης πιστεύω πως ήταν άμεσες οι ενέργειες που έγιναν.
    Το κακό με εμάς εδώ στην Ελλάδα είναι ότι τώρα τελευταία τα περιμένουμε "όλα" από το Δήμο,μα ο Δήμος αποτελείτε από πολίτες που έχουν απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις.
    Χαίρομαι που έστω και ένας συμπολίτης μου προβληματίστηκε από την επιστολή μου,αν και δεν έχει άμεση επαγγελματική σχέση με το όλο θέμα.
    Αναρωτιέμαι κ.Τάκη αν όσοι έχουν επαγγελματική σχέση μπήκαν στον πειρασμό να ασχοληθούν;
    Ο τουρισμός στην πόλη μας δεν έρχεται εξ ουρανού,από τον αμαξωτό δρόμο έρχεται και τώρα τελευταία με τον οδοντωτό.
    Αλέξης Λεχουρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας φτιαξει ο αγαπητος σου δημαρχος τον βιολογικο που μας εχει φαει η βρωμα και μετα θα τον αγαπησουμε και εμεις τον δημο . να ειναι ενταξει ο δημος στις υποχρεωσεις του και μετα θα δουλεψουμε και εμεις και θα συνεργαστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως, ακομα δεν εχουν συνηδητοποιησει, ουτε ο Δημος, ουτε η Περιφερεια τι σημαινει ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, και εχουν κυριολεκτικα καταστει ανικανοι να αντιμετωπισουν την πραγματικοτητα. Ευτυχως ο Δημαρχος τη δευτερη ημερα, επιεσε την Περιφερεια και ετσι δεν ειδαμε παλι τις γελιοτητες της προηγουμενης ημερας, που με 20 εκαταστα χιονι δεν καταφεραν να φερουν τα λεωφορεια στα Καλαβρυτα. Αυτο ειναι πραγματικο αισχος. Και μεγαλυτερο αισχος ειναι οι ανθρωποι που ειναι υπευθυνοι για την πολιτικη προστασια του Δημου, να φευγουν απο τα Καλαβρυτα, εδρα του Δημου, και να πηγαινει για προσωπικη δουλεια εκτος Καλαβρυτων. Και να κανει κρητικη μετα εορτης, μετα το αισχος.
    Αγαπητε Τακη, εχεις δικιο, μας εφαγε η βρωμα στα Καλαβρυτα, καποτε πρεπει να ακουσουμε τι γινεται με τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, που 12 χρονια δεν καταφερε ο Δημος να τον υλοποιησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητε φιλε θα ηθελα να σου πω οτι το παραπανω σχολιο δεν το εκανε ο κ τακης αλλα εγω. ενας ανωνυμος κατοικος αυτης της πολης που ζω εδω πολλα χρονια. και ολα αυτα τα χρονια παρακολουθουμε εναν ανικανο τεως δημαρχο να μην μπορει να διαχειριστει το θεμα του βιολογικου με σοβαροτητα. ελπιζω και ευχομαι ο νεος δημαρχος να δωσει την λυση που χρειαζεται μακρια απο πολιτικες σκοπιμοτητες και οφελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...Αντιλαμβάνομαι μια εμπάθεια προς το άτομο το δικό μου και του Δημάρχου κύριε Ανώνυμε ..προσφέρω στον τόπο μου και είμαι περήφανος που δεν κάνω κρητική από το καφενείο..."Και μεγαλυτερο αισχος ειναι οι ανθρωποι που ειναι υπευθυνοι για την πολιτικη προστασια του Δημου, να φευγουν απο τα Καλαβρυτα, εδρα του Δημου, και να πηγαινει για προσωπικη δουλεια εκτος Καλαβρυτων. Και να κανει κρητικη μετα εορτης, μετα το αισχος" ....ακόμη και εκτός εργασίας...αξίζει να προσφέρεις στο τόπο σου...αν είσαι εμπαθείς...τι να προσφέρεις!
    Αλέξης Λεχουρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.