HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πανσέληνος και....Αρίσταρχος!

Παιδεύτηκε λίγο αλλά τα κατάφερε ο Αλέξης (Λεχουρίτης) και αποθανάτισε το φλερτ του... Αρίσταρχου * με την... Πανσέληνο εκεί στα 2340 μέτρ...

Παιδεύτηκε λίγο αλλά τα κατάφερε ο Αλέξης (Λεχουρίτης) και αποθανάτισε το φλερτ του...Αρίσταρχου* με την...Πανσέληνο εκεί στα 2340 μέτρα, στην κορυφή του Χελμού.

*Tο υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος" στο όρος Χελμός βλέπει από τον Σεπτέμβριο του 2004, σε απόσταση 7 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη!
Ο τύπος του τηλεσκοπίου είναι :
διάμετρος : 2.3 μέτρα, f/8, Ritchey-Chretien, Γερμανικής κατασκευής
Το τηλεσκόπιο βρίσκεται σε ύψος 2.340 μέτρων. Η απόσταση παρατήρησής του, είναι περίπου το μέσο του Σύμπαντος.
H περιοχή των Καλαβρύτων επιλέχθηκε γιατί έχει την πιο καθαρή εικόνα προς τον ουρανό χωρίς ίχνος φωτορύπανσης. Σε τόσο μεγάλο ύψος, το τηλεσκόπιο δεν επηρεάζεται, από τα φώτα των πόλεων που βρίσκονται στα πεδινά. H φωτορύπανση από την Αθήνα (απέχει σε ευθεία γραμμή 130 χιλιόμετρα) και από την Κόρινθο εμποδίζεται εξαιτίας ενός φυσικού φράκτη, που είναι το όρος Κυλλήνη, ενώ η πόλη των Καλαβρύτων ούτε καν φαίνεται.


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.