HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πόλεμος Αμερικανών και Ρώσων στα Καλάβρυτα για τα "μάτια" του Αρίσταρχου

"Πόλεμος" ξέσπασε μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων για τα "μάτια" του Αρίσταρχου στα Καλάβρυτα αφού η μοναδικότητα της ...

"Πόλεμος" ξέσπασε μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων για τα "μάτια" του Αρίσταρχου στα Καλάβρυτα αφού η μοναδικότητα της τοποθεσίας του υπερσύγχρονου τηλεσκοπίου (να θυμίσουμε οτι η περιοχή του Χελμού έχει χαρακτηριστεί ως η ιδανικότερη στην Ευρώπη για τηλεσκοπική εξερεύνηση), προκάλεσε Ρώσους επιστήμονες αλλά και την ΝASA για την εξαγορά και την εκμετάλλευση του. 
Ρώσοι φυσικοί από το Κρατικό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης συνοδευόμενοι από ομάδα επιχειρηματιών, βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στα Καλάβρυτα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS ξεκίνησαν διερευνητικές επαφές και μελέτες ώστε να προχωρήσουν στην εξαγορά του τηλεσκοπίου Αρίσταρχος. 
Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία της NASA με επικεφαλής τον διοικητή της Michael Griffin, βρίσκεται στην Αθήνα για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Στην ιδιότυπη μάχη για τον Αρίσταρχο στο τραπέζι τον διαπραγματεύσεων έχει τεθεί (κυρίως από την Ρώσικη αντιπροσωπεία) η εξαγορά όλων των εγκαταστάσεων του Χελμού συμπεριλαμβανομένου και του Χιονοδρομικού κέντρου. Το σχέδιο πρότασης της Ρωσικής αντιπροσωπείας είναι η πλήρης εκμετάλλευση τόσο σε επιστημονικό όσο και σε τουριστικό ενδιαφέρον. Μάλιστα στην πρότασή τους έχουν συμπεριλάβει και την εξαγορά του Οδοντωτού με σκοπό την προέκτασή του στο Χιονοδρομικό με τερματικό σταθμό τον Αρίσταρχο, δημιουργώντας ένα επιστημονικό και τουριστικό πάρκο μοναδικό στην Ευρώπη!  

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! 1η Απριλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.